Untitled

Nykypäivänä oman verkkosivun perustaminen on helpoimmillaan tehtävissä täysin ilman HTML-koodauksen tuntemista. Tarjolla on laidasta laitaan ilmaisia ja maksullisia palveluja, joiden avulla luot oman kotisivun hetkessä. Jos HTML-koodaaminen on tuttua, käyttäjä pystyy taikomaan täysin omanlaisensa sivun haluamillaan ominaisuuksilla mutta keskitymme tässä artikkelissa neuvomaan miten täysi ummikko saa helpoiten verkkosivut aikaiseksi.

Verkkosivun tekemiseen tarvitset:

  1. Oman verkkotunnuksen eli domainin. Domainin pystyy rekisteröimään itselleen useaa eri kautta mutta esimerkiksi .fi- päätteen saa varattua itselleen viestintäviraston sivuilta varsin edulliseen hintaan 12€/vuosi. Varaa itsellesi selkeä verkkotunnus, joka on helppo muistaa, jotta vierailijat pitävät sen mielessään ja harkitse myös vastaavan sähköpostiosoitteen ottamista mukaan samaan kauppaan.
  2. Web- hotellin. Tarvitset kiintolevytilaa kotisivuasi varten, joka on käytettävissä 24/7 ja tämä on juuri mitä webhotellit tarjoavat maksua vastaan. Ilmaisiakin web-hotelleja on, mutta niiden laatu vaihtelee rankasti, ja usein joudut ottamaan mainoksia sivullesi sekä osoitteeseesi lisätään palveluntarjoajan nimi. Suosittelemme lämpimästi maksullista web-hotellia, koska sillä keinolla vältät edellä mainitut haitat.
  3. HTML-editori tai valmis pohja. Kokeneempi koodaaja nikkaroi itse sivut kokoon mutta, koska artikkeli käsittelee helpointa vaihtoehtoa, yksinkertaisinta on tilata valmis pohja sivulle. Tarjolla on monia avaimet käteen -tyyppisiä palveluita – rahaa vastaan tietenkin.

Tästä eteenpäin vain taivas on rajana. Voit lisätä sivullesi Flash-pelejä, chat-ominaisuuden, luoda oman keskustelufoorumin tai lähestulkoon mitä mieleen juolahtaa. Tutki mahdollisuuksia ja inspiroidu tekemään/teettämään unelmiesi kotisivu!