Domain-nimi pähkinänkuoressa

Verkossa törmää usein sanaan “Domain”. Mitä tämä eksoottinen sana tarkoittaa ja ketä varten sellainen on ylipäätään olemassa? Yhdellä sanalla selitettynä domain tarkoittaa verkkotunnusta ja se puolestaan on yksilöllinen nimi, jolla tietty verkkosivu on mahdollista löytää internetin miljardien muiden sivujen seasta. Domain-nimi voisi olla esimerkiksi www.verkkosivu.fi ja domain-nimi mahdollistaa myös sähköpostin osoitteet omalla nimellä esimerkiksi näin: “pekka.hirvonen@verkkosivu.fi”.

823318-browsing-the-web

Oman domain-nimen hankkiminen on nykyään erittäin helppoa ja verraten edullista. Mikäli omistat yrityksen, niin haluaisit varmasti, että ihmiset tietävät yrityksen olemassaolosta ja tällöin omat nettisivut ovat välttämättömät. Ennen kuin lähtee suin päin varaamaan omaa verkkotunnustaan, on syytä kiinnittää huomiota millaisen tunnuksen valitsee. Tämä on äärimmäisen tärkeää näkyvyyden kannalta ja näkyvyys verkossa on kaikki kaikessa. Voit rekisteröidä verkkotunnuksen, joka kantaa firmasi nimeä kuten “www.arskanrempat.fi”, eikä siinä ole mitään väärää mutta homma menee nykyään niin, että kansa hakee haluamaansa tietoa tai palvelua netistä suurten hakukoneiden avulla, kuten Google ja Bing. Tietoa hakiessaan kyseinen henkilö käyttää hakusanoja, jotka liittyvät aiheeseen yleisemmällä tasolla, kuten “kylpyhuoneremontti”. Jos tätä asiaa silmälläpitäen varaat domainin nimeltä “kylppärirempat” niin kansa löytää sivullesi paljon suuremmalla todennäköisyydellä.

Tietysti voit maksaa hakukoneyhtiöille näkyvyydestä, jolloin yrityksesi nimi siirtyy hakutuloksissa paremmalle ja näkyvämmälle paikalle. Kannattaa myös harkita nimen rekisteröimistä usealla eri päätteellä, kuten .fi, .com tai .org. Näin varmistat sen, ettei kukaan muu varaa samaa nimeä eri päätteellä ja tule sekoittamaan kuvioitasi. Netissä on useita palveluja, joissa voi varata oman verkkotunnuksen ja parhaat löytyvät hakemalla esimerkiksi Googlen avulla hakusanalla “domain nimet” tai “domain rekisteröinti”.