Miksi Drupal?

Drupal on suosittu selainpohjainen sisällönhallintajärjestelmä. Drupalin avulla voit rakentaa verkkosivut, luoda, hallinnoida ja julkaista sisältöä nopeasti ja helposti. Drupal on erittäin suosittu, sillä se ei vaadi valtavaa teknistä osaamista ja on helposti laajennettavissa erilaisten valmiiden osien avulla. Drupal soveltuu kaiken kokoisten verkkosivustojen tekemiseen, aina erityyppisten yritysten verkkosivustoista monipuolisiin verkkokasinoihin.

Drupal on avoimen lähdekoodin ratkaisu ja tuhansista kehittäjistä koostuva aktiivinen Drupal-yhteisö kehittää sisällönhallintajärjestelmää jatkuvasti. Uusimman ratkaisut jaetaan ja niiden jatkojalostaminen omiin tarkoituksiin onnistuu helposti ja kustannustehokkaasti. Lisäksi valmiit osat eli moduulit helpottavat sivustojen rakennustyötä. Tällä hetkellä valmiita, helposti käyttöönotettavia osia on yli 16 000 kappaletta. Mikä parasta, Drupal on tietoturvan kannalta erinomainen vaihtoehto.

Drupal on jatkuvasti kehittyvä, avoimen lähdekoodin sovellus, jota on käytetty monien laadukkaiden sivustojen rakentamiseen. Muun muassa Ylen, Helsingin yliopiston ja Sanoman sivut on rakennettu Drupalia käyttäen. Drupal mahdollistaa myös sivustojen kieliversioinnin, kuten monet muutkin vastaavat julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmät.

Jos verkkosivustoon on integroitava jokin toinen sovellus tai järjestelmä, on Drupal tässä suhteessa ylivertainen. Toisin sanoen, jos verkkosivustolta vaaditaan paljon ja sivuston on pysyttävä tietoturvallisena vaikka käyttötarpeet muuttuisivat ja sivustoa olisi kasvatettava, on Drupal oiva valinta. Sen päivittäminen, laajentaminen ja ylläpito on helppoa ja joustavaa. On kuitenkin syytä muistaa, että mikään sisällönhallintajärjestelmä tai julkaisujärjestelmä ei tekniikkana ratkaise sivuston onnistumista – aina vaaditaan hyvä suunnittelu ja projektinhallinta kehitystyön aikana.