Toimiva nettisivusto on tärkeä asia

Nettisivusto kasataan toimivaksi paketiksi tarkkaan harkiten. Joissakin yrityssivuilla törmää edelleen vanhahtaviin sivuihin ja huonosti hoidettuihin päivityksiin. Yrityksen johtoportaan tulisi kuitenkin muistaa, että nettisivusto, sille päivitetty tieto ja sen kautta saatu palvelu ovat monelle asiakkaalle tärkein kanava. Sen kautta saadun palvelun ja mielikuvan perusteella muodostetaan mielikuva yrityksestä.

Millaiset sivut palvelevat asiakasta?

Asiakas saapuu useimmiten nettisivulle hakemaan tietoa, viihtymään tai tekemään hankintoja. Kaiken tarvittavan tiedon on löydyttävä helposti sivustolta. Liian sekavat ja monimutkaiset sivut saavat asiakkaan kyllästymään nopeasti, ja vaarana on siirtyminen seuraavalle sivustolle. Mitä paremmin yritys hoitaa sivustonsa rakentamisen, sen tiukemmin se on mukana digitaalisen murroksen aiheuttaneessa tulevaisuuden kilpailussa.

Sivuston perusidea on melko samanlainen alasta riippumatta. Etusivulle saapuessa asiakkaalle tarjotaan tieto pähkinänkuoressa. Etusivulle muotoillaan iskevästi, mutta selkeästi. Tärkeisiin määritteisiin kuuluvat seuraavat ydinkysymykset: Kuka, mitä, miksi ja miten. Näiden vastausten perusteella asiakas joko vangitaan sivustolle tai menetetään.

Selkeä ulkoasu on tärkeä asiakkaan kannalta. Ylä- tai sivupalkkiin muotoillaan selkeä ja helposti ymmärrettävä navigaatio, jonka sisältö kannattaa pitää järkevänä. On myös tärkeää ottaa huomioon sivujen responsiivisuus.

Miten hyvät sivut rakennetaan?

Internet on täynnä hyviä ja huonoja esimerkkejä sivustoista. On kauniita sivuja, joiden sosiaalista mediaa ei päivitetä. On myös lukuisia hyvin rakennettuja pohjia, jotka vastaavat mielikuvaa siitä, mitä asiakas on tullut hakemaan.

Pelimaailmaan saavutaan viihtymään, joten sivusto saa olla värikäs ja hauska, kunhan toiminnallisuutta ei unohdeta. Esimerkiksi Videoslots on hyvin rakennettu nettikasino, joka vastaa pelaajien toiveisiin. Jännittävä ja selkeä ulkoasu toimii hienosti, ja jättipottipelit on nostettu etusivulle esille. Lisäksi eri peliosiot löytyvät nopeasti, jotta jokainen löytää oman suosikkinsa vaivattomasti. Pelimaailmassa liikkuu toisinaan isojakin summia rahaa, joten yrityksen yhteystiedot, rahaliikenteen hoitaminen ja säännöt sekä ehdot on löydyttävä helposti, kun niitä tarvitaan.

Aina voi parantaa

Sivusto ei ole valmis, kun se on kerran tehty. Sitä on hyvä päivittää ja parannella jatkuvasti. Sen on hyvä myös uudistua, sillä muutaman vuoden takainen kokonaisuus ei toimi enää nykyisin. Kehittämiseen ja ylläpitoon kannattaakin panostaa kunnolla, sillä sen hoitaminen ei ole toisella kädellä muiden työjuttujen ohessa tehty asia. Sivusto on kasvava osa yrityskuvaa.