WordPress kiteytettynä

WordPress on avoimen lähdekoodin ilmainen alusta omien verkkosivujen luomista varten. Alun perin WP oli tarkoitettu blogialustaksi mutta se laajeni nopeasti myös verkkosivujen alustaksi. Neljännes kaikista maailman verkkosivuista on tehty WordPress – ohjelmistolla, joten kyse on erittäin merkittävästä julkaisujärjestelmästä. Syy WP:n laajaan suosioon on helppokäyttöisyys sekä mahdollisuus oman verkkosivun vapaaseen muotoiluun. WordPress taipuu moneen käyttötarkoitukseen ja sillä voidaan luoda yksityishenkilöiden sekä yritysten omia nettisivuja, blogeja, palvelusivustoja, kuten yritysten ajanvarausjärjestelmiä, verkkokauppoja, joihin voi liittää useimmat maksupalvelut sekä paljon muuta.

9362356-wordpress-website

Oman verkkotunnuksen varaaminen on yksi WP:n monista eduista. Muista palvelualustoista poiketen WP tarjoaa mahdollisuuden käyttää omaa verkkotunnusta kuten minunblogi.com. Muuten blogisi osoitteessa lukisi myös julkaisualusta, kuten esimerkkinä käytetty minunblogi.palvelualusta.com. Kun teet kotisivun/blogin WP:llä niin voit olla varma, että sivusi on löydettävissä helposti. WP optimoi käyttäjien hengentuotteet hakukoneystävälliseksi Googlea, Bingiä sekä muita hakukoneita varten, joten verkkonäkyvyys on taatusti parempi kuin kevyemmillä palveluilla. WordPress ei ole ainoastaan pienen liikkeen tai yhden hengen yrityksen palvelu vaan sitä käyttävät myös suuryhtiöt, kuten CNN ja Time.

WordPress tarjoaa myös erittäin hyvän tuen asiakkaalle ongelmatilanteissa. Chat-palvelut, tukisivut ja -foorumit sekä tietysti WP:n asiakaspalvelusähköposti ovat palveluksessasi 24/7. Tämän päivän mobiiliympäristöt eivät myöskään ole vieraita WP:lle vaan päinvastoin, tarjolla on omat sovelluksensa iOS, Android sekä Windows 8 ja Windows 10 -mobiilikäyttöjärjestelmille.