Suositut suomalaiset nettisivustot

Suosituimpia nettisivustoja Suomessa ovat uutissivut, hakusivustot ja blogit. Netin kautta Suomessa haetaan paljon tietoa, sillä suosituimpien sivujen joukossa on asiantuntijalehtiä kuten Taloussanomat ja Kauppalehti. Erilaiset keskustelupalstat, viihdelehdet, blogit ja nettikaupat ovat myös kärkisijoilla. Suomessa internet on lähes jokaisen ulottuvilla ja vanhemmille ihmisillekin on tarjolla internetkursseja.

Pankkiasiat hoidetaan kätevästi netin kautta, tietoa haetaan netistä niin koulutöitä kuin ihan arkeakin varten. Sivustoilta on helppo selvittää joukkoliikenneaikataulut, lentoaseman tiedot, ruuhkatilanne lähiliikenteessä ja sen hetkinen tai odotettavissa oleva sää. Netin selaamisesta on tullut niin jokapäiväistä että sen käyttäjät ovat nykyisin myös äärettömän kriittisiä, sekava tai tylsä sivusto on helppo vaihtaa yhdellä klikkauksella toiseen sillä vaihtoehtoja uutisten, kauneuden ja terveyden, blogien ja lähes kaiken saralla on lukemattomia.

Suosituimmat nettisivut ovat selkeitä ja käyttäjä löytää etsimänsä tiedon niiltä helposti. Moni tekee ostokset netistä ruokatunnilla tai illalla väsyneenä työpäivän jälkeen, tiedon tai etsityn tuotteen löytäminen pitäisi siis olla helppoa ja mutkatonta, liian monen klikkauksen ja sivuilla pyörimisen jälkeen saattaa tulla houkutus etsiä parempi ja toimivampi sivusto tai jättää koko ostoshanke tekemättä. Sivusto, joka on tuotteensa ja ideansa näköinen, viehättää taatusti asiakasta. Uutissivuston tulee olla asiallinen, selkeä ja uskottava, pelisivuston värikäs, mukaansatempaava ja viihdyttävä kun taas kauneussivustolle saapuva haluaa sen olevan esteettinen, luotettava ja oman alansa tietopankki. Korkealaatuisia kauneudenhoitotuotteita kauppaava Swiss Clinic onnistuu herättämään sivustoillaan asiakkaan mielenkiinnon jo ensimmäisellä klikkauksella. Sen kuvat ovat harmoniassa teksteihin ja tietoiskut tuotteista ja palveluista ytimekkäitä ja selkokielisiä.

Liian pitkät ja sekavat tekstit, huonot kuvat ja monet alasivustot turhauttavat asiakkaan helposti. Swiss Clinicin sivustoilla etusivulla on selkeät tiedot pääasioista, joita ensimmäistä kertaa sivuille saapuva asiakas haluaa tietää; tuotteet, turvallisuus, asiointi ja yrityksen toimintaidea. Alasivustot on jaoteltu selkeästi, jotta jokainen asiakas löytää itseään kiinnostavan palvelun tai tuotteen yhdellä klikkauksella. Tuotteista on selkeät selostukset ja tilaaminen on tehty helpoksi. Yrityksen sivuilla on myös oma blogi, jonka aihealueet käsittelevät kauneudenhoitoa ja terveyttä niihin sopivien kuvien kera.